Ons knapperig donker meergranen bolletje is een traktatie voor de mond. Smeer het in met onze eigen olijfolie, salt flakes, roomboter en aïoli.
6.00
Ons knapperig donker meergranen bolletje is een traktatie voor de mond. Smeer het in met onze eigen olijfolie, salt flakes, roomboter en aïoli.
12.00 - 50 gram | 23.00 - 100 gram
Deze Spaanse rauwe ham heeft een prachtige rijke en krachtige smaaksensatie. Deze lekkernij komt nog meer tot zijn recht doordat hij vers en flinterdun voor je gesneden wordt.
9.50 - 50 gram | 18.00 - 100 gram
Één van de beste Italiaanse ham van topkwaliteit. De verfijnde smaak is het perfecte begin van de avond.
9.50
Voortreffelijk van smaak met een delicate textuur zijn deze in olijfolie ingelegde sardines. Lekker met een toast van brioche en aïoli.
14.00
Huis gerookte rivierpaling van Willem op een brioche toast met citroencrème. Afgemaakt met prosciutto di parma, haringkuit en appel. Zoals hij vroeger uit de rookton kwam op de Drielse Kermis.
14.50 - klein | 24.50 groot
Wij snijden onze ossenhaas fijn met de hand in kleine stukjes. Een klassieker bij uitstek, en op een unieke wijze gepresenteerd.
13.50
Maar liefst 100 gram topkwaliteit ossenhaas flinterdun gesneden. Onze welbekende klassieker kenmerkt zich met onze eigen truffelmayonaise, krullen “Drielse Ouwe kaas”, krokant gebakken stukjes ontbijtspek en groene olijfjes.
13.50
Gebakken Indiase cracker met daarop sashimi van tonijn en zalm, wasabi mayonaise, sesamzaandjes en tuinkers. Een Aziatische traktatie met een crispy twist.
10.90
Witte champignons, kastanje champignons en oesterzwammen in
truffelolie gebakken met knoflook en spek. Afgemaakt met frisse rucola.
10.50
Een flinke plak romige geitenkaas uit de oven met appel rozijn chutney.
We branden hem af met kaneelsuiker en serveren hem uit met een mooi stuk brioche.
14.50
Als je aan tapas denkt dan denk je aan de knoflookgamba’s, gebakken in een lekkere pittige olie met veel knoflook en rode pepertjes. Een bakje aïoli erbij met knoflookbrood om lekker te soppen.
11.90
Toen we deze kaas in Spanje proefden waren we direct verkocht. Gesmolten in de oven met oregano, pomodori saus en een scheutje extra vergine olijfolie. Goddelijk lekker met een mooi stukje knoflookbrood.
13.00
Een half dozijn wijngaardslakken van deze exclusieve lekkernij uit de Franse keuken. Bereid met veel knoflookboter.
7.50
De tomatensoep van Opa Pietje wordt bereid met verse pomodori tomaten in een krachtige rundvleesbouillon van schenkelvlees. We maken hem af met spekjes en knapperige lente-ui.
7.50
De mosterdsoep van Opa Pietje is inmiddels een klassieker op de menukaart. De grove mosterdzaadjes geven de soep een extra bite samen met de spek en julienne gesneden prei.
🔥 = Proef de authentieke smaak van onze "Josper" houtskooloven
24.50
Wat ze allemaal in haar sausje doet is geheim, maar van heinde en ver komen ze voor de gamba’s van de chef. Daarbij serveren we Turpbrood om lekker mee te soppen.
26.50
Een superieur stukje tonijn wat mooi stevig en pink rosé van binnen is. De fijne- en uitgesproken smaak wordt versterkt door hem te bakken op Oosterse wijze met sojalak, paksoi en taugé.
26.50
Een echt typisch visgerecht wat heerlijk smaakt van onze Josper. Samen met gegrilde groenten, Hollandaise saus en frisse dille met citroen.
Dagprijs
Dagvers presenteren we een mooi stukje vis wat de chefs met liefde bereiden. Onze medewerkers vertellen je graag met passie wat we vandaag in huis hebben.
* Dit gerecht wordt bereid op onze Josper houtskooloven
29.50
Biefstuk van de haas, van runderen uit de Bommelerwaard. Je proeft de malsheid en de volle smaak van dit prachtig stukje vlees.
19.50
Om de ultieme burger te presenteren moesten we een paar keer
op vakantie naar de U.S.A. De sappige runderburger gaat op een echte glazed brioche bun met sweet pickle, Irish cheddar, tomaat, bacon en sweet bbq saus.
24.50
Botermalse puntjes op hoog vuur gebakken in de teriyaki saus. Afgemaakt met sesamzaadjes en knapperige lente-ui.
24.50
Een goddelijk stukje Zeeuws buikspek gegrild op de Josper. Afgelakt met een heerlijk sausje van hoisin, bruin bier, canibal rub en verse gember.
24.50
Een flink stuk dikbevleesde ribs van de buikzijde. The best ribs in town! Net voordat ze uitgeserveerd worden krijgen ze nog een likki lakki behandeling in de smaak zoet, hot ’n spicy of garlic.
24.50
Een varkensschnitzel van top kwaliteit vereist goede voorbereiding. Ze worden vooraf gepaneerd in onze mix van Turpbrood kruim, bloem, boter en kruidenmix. Geserveerd met lekker veel Jus d’ Pietje: rode port jus met een vleug je grand prestige, spekjes en champignons.
35,50 p.p.
Het koningsmaal van Opa Pietje. Het mooiste stukje ossenhaas, getrancheerd om samen te delen. Seizoensgroenten en maar liefst 4 sausjes erbij voor de optimale beleving. Genieten met de hoofdletter G.
Dagprijs
Let’s rock ’n roll en laat je verrassen met dit vleesgerecht van onze Josper houtskooloven. Onze medewerkers vertellen je graag met passie wat we vandaag in huis hebben.
Alle hoofdgerechten zijn inclusief een portie verse frieten met mayonaise. Wilt u een extra garnituur bestellen? Kijk dan even bij onze bijgerechten.
🔥 = Proef de authentieke smaak van onze "Josper" houtskooloven
18.50
Net als onze classic Pietjes Burger is de opmaak 1 op 1 hetzelfde. Alleen is bij deze vega variant gekozen voor een burger op basis van rode biet en soja. Een unieke smaak en bite, en natuurlijk zonder bacon.
* Dit gerecht wordt bereid op onze Josper houtskooloven
16.50
Minstens even lekker als de vlees variant. Vol met spinazie, courgette, champignons, tomaat, ricotta en mozarella kaas. Afgemaakt met frisse rucola en Parmezaanse kaas.
Alle gerechten zijn inclusief verse frieten, mayonaise en bijbehorend groente garnituur
7.50
Een luxe ijssoort met een luchtig mengsel van eidooier, slagroom en suiker. En natuurlijk heel veel Bastogne koek en karamelsaus.
8.50
Een bomvolle kom met stracciatella ijs, chocolade saus, slagroom, brownie en stukjes pure chocolade.
7.90
Boerenjongens ijs met appel rozijn chutney, slagroom, karamel en een authentieke kletskop.
7.80
Een tartufo van nougat roomijs, rijkelijk gedecoreerd met nougatine en karamelsaus.
7.80
De ijsvariant van de klassieke macaron met een swirl van frambozen.
7.90
Een sjieke sorbet met stukjes fruit, virgin champagne, een grote bol mango sorbetijs en slagroom.
Deze Italiaanse ijscocktail is gemaakt op basis van citroen sorbetijs, vodka, Jeroen limoen limoncello en prosecco.
8.50 p.p.
Vanaf 4 personen kun je samen genieten van een selectie van onze dessert kaart. Wij presenteren hem om een grote plank om samen te sharen.
Vanille ijstaartje vol met vrolijke spikkels en een chocolade clowns hoofdje.
Bolletje vanille-ijs met slagroom.
Maandag gesloten
Dinsdag t/m Vrijdag
Geopend vanaf 10:00
Zaterdag en Zondag
Geopend vanaf 11:00
I.v.m. onze gezelligheidsgarantie hanteren wij flexibele sluitingstijden.
Copyright © Opa Pietje 2023 - Met passie gerealiseerd door Wijsneus Media