Opa Pietje serveert geen broodjes maar royale lunchgerechten van top kwaliteit!
Starters
Tomatensoep
7.50
De tomatensoep van Opa Pietje wordt bereid met verse pomodori tomaten in een krachtige rundvleesbouillon van schenkelvlees. Voor de finishing touch spekjes, knapperige lenteui en crispy croutons van ons Turpbrood.
Mosterdsoep
7.50
De mosterdsoep van Opa Pietje is inmiddels een klassieker op de menukaart. De grove mosterd-zaadjes geven de soep een extra bite samen met de spek, julliene gesneden prei en crispy croutons van ons Turpbrood.
Turpbol
6.00
Ons knapperig donker meergranen gemodelleerd bolletje is een traktatie voor de mond. Smeer het in met onze eigen olijfolie, kruidenboter en aioli.
Jamon Iberico "Pata Negra"
12.00 - 50 gram | 23.00 - 100 gram
Deze Spaanse rauwe ham is een prachtig rijke en krachtige smaaksensatie. De verfijnde lekkernij komt nog meer tot zijn recht als hij flinterdun vers voor je gesneden wordt.
Prosciutto di Parma
9.50 - 50 gram | 18.00 - 100 gram
Een van de beste Italiaanse ham van topkwaliteit. De verfijnde delicate smaak is het perfecte begin van de lunch.
Carpaccio "Opa Pietje"
14.90
Maar liefst 100 gram dun gesneden, top kwaliteit ossenhaas. Onze klassieker kenmerkt zich met onze truffelmayonaise, krullen Drielse Ouwe kaas, versgebakken spekjes en olijfjes.
Oesters "Traditioneel"
3st. 11.50 | 6 st. 22.50
Typisch aan onze oester is de mooie balans tussen zoet en zout en zijn lange nasmaak. Heerlijk met fijngesneden sjalot en rode wijnazijn.
Oesters "Asian Style"
3st. 11.50 | 6 st. 22.50
Proef onze Aziatische variant met een oosterse dressing van soja vinaigrette, komkommer en wakame.
Sandwiches
Club Sandwich
14.50
Maar liefst 100 gram dun gesneden, top kwaliteit ossenhaas. Onze klassieker kenmerkt zich met onze truffelmayonaise, krullen Drielse Ouwe kaas, versgebakken spekjes en olijfjes.
Steak Sandwich
16.50
Onze sneden Turpbrood smeren we eerst in met truffelmayonaise om vervolgens te vullen met reepjes gebakken biefstuk, Irish cheddar kaas, gekarameliseerde ui en bacon. Wij toppen het gehele broodje af met parmezaanse kaas.
Salades
Carpaccio
15.50
Zachte mesclun sla met flinterdun gesneden, topkwaliteit ossenhaas. Onze klassieker kenmerkt zich met onze truffelmayonaise, krullen Drielse Ouwe kaas, versgebakken spekjes en olijfjes.
Crispy Chicken
15,5
Gebakken kippenhaasjes met tomaatjes, komkommer, parmezaanse kaas, ei, Pietjes rauwkost en turpbrood croutons.
Vis
16.50
Onze vissalade is rijkelijk gevuld met tonijnsalade, gerookte zalm en torpedo garnalen. In de salade doen we naast tomaatjes en komkommer ook wakame, furikake en een heerlijk honing mosterdsausje.
Ei gerechten
Uitsmijter naturel
11.00
Het lekkerste gebakken eitje van de regio van verse uitloopeieren uit de Bommelerwaard. Drie eieren lekker zuutjes gebakken in de koekenpan.
Uitsmijter ham en/of kaas
12
Het lekkerste gebakken eitje van de regio van verse uitloopeieren uit de Bommelerwaard. Drie eieren lekker zuutjes gebakken in de koekenpan met de kaas en ham los of meegebakken.
Uitsmijter Opa Pietje
14.50
Het lekkerste gebakken eitje van de regio van verse uitloopeieren uit de Bommelerwaard. Drie eieren lekker zuutjes gebakken in de koekenpan met ham, kaas, gebakken ui, champignons en spek.
Croquetten
"Exclusief Holtkamp patisserie"
Rund draadjesvlees
12,90
Exclusief verkrijgbaar 100% top kwaliteit Hollands rund draadjesvlees croquet. Heerlijk bros van buiten en hoog op smaak.
Garnalen
15.50
Als basis Hollandse garnalen met ingrediënten als verse uitjes, zeezout, kruiden en specerijen zorgen voor een heerlijke romige salpicon.
Oude Kaas
12.90
De oude kaas croquet heeft eene bijzondere smaakbeleving met zijn licht pittige ragout van mooie oude kaas, en natuurlijk een lekker bros korstje.
Sate Ayam
12.90
De samensmelting van oosterse smaken maakt deze croquet uniek. Proef en ervaar dit karakteristieke product.
Wraps
Cripsy Chicken
13.90
Een opgerolde dürüm tortilla wrap gevuld met krokante kippenhaasjes, zoetzure groenten, mesclun sla, sojasaus, sesamzaadjes, chilimayonaise en gebakken uitjes.
Broodplanken
Vlees
17.90
Wil je echt optimaal genieten van een lunch bij Opa Pietje bestel dan onze befaamde broodplanken. De vlees variant bevat 3 sneden Turpbrood met Carpaccio met truffelmayonaise, prosciutto di parma met aïoli en een "Holtkamp" rund draadjesvlees kroket.
Vis
17.90
Wil je echt optimaal genieten van een lunch bij Opa Pietje bestel dan onze befaamde broodplanken. De vis variant bevat 3 sneden Turpbrood met gerookte Noorse zalm met wakame en roomkaas, onze eigen tonijnsalade en een "Holtkamp" garnalenkroket.
Turpbrood
Carpaccio "Opa Pietje" Truffel
14.50
We zouden niet kunnen tellen hoeveel van deze broodjes er al gemaakt zijn inmiddels. Kenmerkend aan ons broodje carpaccio is de combinatie van het brood met de verse krullen Drielse Ouwe kaas, bacon, olijf en truffelmayonaise.
Carpaccio "Opa Pietje" Pesto
14.50
De mediterraanse variant van onze klassieker kenmerkt zich met full loaded Parmezaanse kaas, olijfjes en onze huisgemaakte groene pesto.
Drielse Trots
12.50
Het witte goud uit de regio op een verrukkelijke wijze gepresenteerd als lunch gerecht. Kastanje en witte champignons, oesterzwammen, spek en verse knoflook op hoog vuur gebakken in de pan en daarna op Turpbrood met kruidenboter.
Heet Kiepke
13.50
Malse stukjes kipfilet bakken we mooi bruin in de pan om er vervolgens paprika, champignons en rode ui aan toe te voegen. Ons overheerlijke sausje gaat erbij en dan even sudderen in de pan. Gebakken uitjes eroverheen en niks meer aan doen.
Franse Smuik
12.50
Wie zegt dat een broodje brie saai is heeft het mis want dit gerechtje uit de oven is verrukkelijk. Als hij warm eruit komt maken we hem af met appel/rozijnen chutney, walnootjes en frisse rucola.
Pulled Pork
13,90
Zacht, langzaam gegaard varkensvlees met een Smokey pullen vork sausje. Het gebakken vlees ligt op knapperige sneden Turpbrood met frisse Pietjes salade.
Kids
Pietjes Pancakes
7.00
American pancakes | stroop | slagroom | poedersuiker
Op 29 mei 2015 startte Jeroen en Britt van Liempt-van den Oever hun horeca droom: Grand Café “Opa Pietje” dat vernoemd is naar de vader van de eigenaresse. Pietje van den Oever zou blij zijn van wat we er inmiddels van gemaakt hebben. Hij hangt tenslotte ook groots in de zaak op een foto. Piet was vrolijk, had met niemand ruzie en zag er altijd schôn uit. Hij was altijd behulpzaam en iedereen was welkom bij hem. Die eigenschappen hebben we doorgetrokken in ons Grand Café. In 5 jaar tijd hebben we een stabiele gezonde horecaformule neergezet waarbij mensen van overal vandaan dagelijks bij ons komen eten en drinken. Ook voor de vele speciaalbieren en gezellige avondborrel ben je bij ons op het juiste adres. Voor iedereen toegankelijk, laagdrempelig en helemaal van deze tijd. Alles wordt met de hoogste kwaliteit bereid en gepresenteerd, maar wel met de typische Opa Pietje gastvrijheid, en niet te vergeten ons Drielse karakter.
Komde gauw unne keer langs in Turp? Proost Jeroen & Britt