BIERCLUB

Één keer per maand proeven we nieuwe bieren met elkaar

SPECIAALBIER

Ruim 70 biersoorten hebben we altijd in huis

BIER EVENTS

Live muziek, popquiz, proeverij, events

BIER EN SPIJS

Lekker eten en altijd heerlijke hapjes bij het bier

BIERMENU

Opa Pietje serveert 50 heerlijke (speciaal)biersoorten op zijn bierkaart. Een mooie diversiteit en voor ieder wat wils. Bekende merken en onbekende jongens staan op deze uitgebreide bierkaart. Ook aan de alcoholvrije bierdrinker is gedacht. We hebben een aparte mooie selectie gemaakt van diverse malt bieren. Ook zien wij graag de dames een biertje drinken. Hiervoor hebben we een mooi assortiment fruitbieren op voorraad.

Op onze wisselkaart staan een selectie bieren die we met de bierclub proeven en we buitenom ons vast assortiment eenmalig aanschaffen. Daarbij hebben we altijd een paar hele exclusieve bieren staan die we eenmalig voeren.

WISSEL

Opa Pietje Bierclub - Bockbieren Assoritment

BIERKAART

Opa Pietje Bierclub - Bierkaart

PIETJES BIERPROEVERIJ

Bij een bierproeverij bij Opa Pietje maak je kennis met speciaalbier. 
Je krijgt op de speciale bierplankjes 5 glazen waarbij je 5 verschillende bieren gaat proeven.
 Voorafgaand aan de proeverij zul je een uitleg krijgen over de bieren die je gaat proeven en worden ook de proefformulieren uitgereikt.
 Tijdens de proeverij hebben we ook nog een plankje met turpbrood en aioli met een droge worst van St. Henrick. 
Een bierproeverij duurt ca. 1,5 uur maar zoals je weet “ gezelligheid kent geen tijd” dus langer blijven is beslist geen probleem. We hebben nog genoeg te proeven van onze bierkaart.
Ook kun je natuurlijk gewoon binnen vallen en de barman vragen of hij ter plekke een leuke proeverij geeft. Ook een verassende manier om lekkere biertjes te proeven.

Opa Pietje Bierclub - Bierproeverij

NU VERKRIJGBAAR BIJ ONS OP DE TAP

UITLEG VAN BIERSOORTEN

PILS

Pils is de meest gangbare biersoort in Nederland. Pils bestaat uit: water, mout, gist en hop en bevat meestal een alcoholpercentage van rond de 5%. De oorsprong van pils, ook wel pilsner of pilsener genoemd, ligt in het plaatsje Pilsen (Tsjechië). Het eerste succesvolle pils werd gebrouwen in 1842.

BLOND

Een blond bier wordt gebrouwen met één soort gerstemout en wel de gebleekte variant. De blond is vaak bovengistend bier. Door het gebruik van bepaalde gist soorten zul je vooral in Belgische blond bieren een fruitige aroma terug proeven. In Nederland wordt vooral veel gebruik gemaakt van aromatisch hop bij het brouwen van blond bier dit zorgt voor een iets wat bittere smaak.

ABDIJBIER

Een abdijbiertje wordt gebrouwen door een brouwerij die de naam hanteert van een klooster. Soms wordt er een deel van de omzet afgestaan aan het klooster maar dit is geen verplichting. Er zijn abdijbieren die de naam hanteren van een niet meer bestaand klooster. De brouwer moet voor de naam toestemming vragen aan het klooster/abdij, in sommigen gevallen word deze gekocht. Vele dubbel bieren zijn hier ook onderdeel van.

TRIPPEL

Een trippel wordt gebrouwen met drie maal de hoeveelheid gerstemout dan een blond of pils. Net zoals bij de dubbel wordt er gebruik gemaakt van gebleekte en licht geroosterde gerstemout alleen hier staat de verhouden twee tot één, twee maal de hoeveelheid gebleekte en één maal de geroosterde variant. Hierdoor zul je zien dat de trippel lichter zou zijn dan de dubbel ( mensen vergissing zich hier nog wel eens in ) De trippel kun je vergelijken met een sterkere variant van de blond, doordat er meer suikers vrij kwamen kon de gist meer suikers omzetten in alcohol.

WEIZEN

Een weizenbier, niet te verwarren met het bekende witbier, is een Duits bier dat als hoofdingrediënt gebruik maakt van tarwe. Veel mensen leggen het verband tussen het Duitse weizen en het Belgische witbier dit komt voornamelijk door de naam. Zo wordt er in het witbier meer hop en hulpstoffen toegevoegd. Ook een belangrijk verschil is dat de tarwe in witbier niet gemout is.

FRUITBIER

Een fruitbier wordt gemaakt door op het einde van het brouwproces, vlak voor het gisten begint fruit toe te voegen dat mee kan fermenteren. Traditioneel worden hiervoor steenvruchten gebruikt (kers, perzik, enz.), maar ook framboos, aardbei, en appel zijn mogelijk. In moderne brouwerijen wordt vaak enkel sap toegevoegd aan het bier. Veel bieren worden bovendien nog gezoet. De naam van een fruitbier kan bestaan uit de naam van het oorspronkelijke bier en het toegevoegde fruit.

IPA

IPA is een bierstijl die voor het eerst genoemd werd in een krant in Engeland, in 1835. Daarvoor werd het Pale Ale genoemd (pale ale as prepared for India was het voordien). Engeland had veel overzeese kolonies en al het bier voor de Engelse soldaten werd met schepen naar de andere kant van de werel gebracht. De reis duurde te lang en gewoon bier zou niet goed gebleven zijn. Door meer hop toe te voegen bleef het bier langer houdbaar, daardoor was al het export bier bitterer en hoger van alcoholgehalte. Hierdoor ontstond in de 18e eeuw de term India Ale.

NU EENMALIG VERKRIJGBAAR

Sierra Nevada Pale Ale

Sierra Nevada Pale Ale is het iconische bier van de brouwerij. Het is het bier dat veel mensen heeft geïnspireerd om zelf bier te gaan brouwen. Een klassieker! Nu uniek verkrijgbaar bij Opa Pietje!

Bierclub evenementen

[wpfb_events page_id=bierclubopapietje new_window=1 col=3 max_events=6]

CADEAUSHOP

LID WORDEN VAN DE BIERCLUB VAN OPA PIETJE ?

Lidmaatschap is eenmalig € 10,00 ( contant voldoen bij Opa Pietje )

  • Exclusief lid van de Opa Pietje Bierclub
  • Lidmaatschap pas van de Opa Pietje Bierclub
  • 10% korting op speciaalbier bij Grand Café Opa Pietje
  • Exclusief toegang tot de Untappd Opa Pietje Bierclub
  • Exclusief bierglas, tevens je statussymbool in onze 
kroeg als zijnde lid van de Bierclub

Bierclub avonden kosten € 15,00 per georganiseerde avond. Hiervoor proef je per avond 4 verschillende speciaalbieren.
Hiervoor dien je je eigen in te schrijven per editie via onze FB pagina. Laatste vrijdag van de maand zal de bierclub avond plaatsvinden.